Over ons

CleVR: ‘Beelden hebben een enorme invloed op onze hersenen en beïnvloeden daarmee sterk onze gevoelens en ook denkpatronen’

CleVR B.V, opgericht in 2010, is ontstaan uit de eerdere (onderzoeks)samenwerking tussen de TU Delft (afdeling Interactive Intelligence) en de UvA (afdeling Klinische Psychologie). CleVR is gevestigd in de ‘incubator’ van YES!Delft, een van de meest innovatieve ‘techhubs’ van Europa.

Wat kan CleVR in het bijzonder voor de zorgbranche betekenen? Innovatie in de zorg. De kracht van CleVR ligt dan ook in het kunnen leggen van de juiste vertaalslag tussen psychologie en dynamisch interactieve Virtual Reality technologie. In directe co-creatie met onderzoekers van diverse Nederlandse universiteiten, forensische klinieken en GGZ-instellingen dragen wij bij aan de GGZ-zorg van morgen.

CleVR is geen gamebedrijf. Bij ons geen ‘fun’, maar een duidelijke focus om samen met onze partners onderzoek te doen naar de invloed van dynamisch interactieve virtuele beelden op onze hersenen en de beïnvloeding daarvan op onze gevoelens en denkpatronen.

Doel is om samen met onze partners behandelmethoden, bekend onder de naam Virtual Reality Cognitieve Gedragstherapie (VR-CGT), te ontwikkelen die leiden tot een effectievere zorg. Praktisch dat daarmee de duur van behandelingen verkort wordt, het medicijngebruik daalt en cliënten blijvend zelfstandig(er) binnen onze maatschappij kunnen participeren. Wij verwachten dat een beter behandeleffect patiënten aanzet om minder zorg te consumeren waardoor meer efficiëntie en kostenreductie wordt bereikt.

Kortom, CleVR heeft een bijzondere propositie. Bijzonder, omdat het een unieke propositie betreft, en uniek omdat hierbij wordt samengewerkt binnen wetenschappelijke consortia, GGZ-instellingen en forensische klinieken met een duidelijke focus op innovatie.